5 dingen die aangeven dat vrouwen onvruchtbaar zijn, check direct!

5 dingen die aangeven dat vrouwen onvruchtbaar zijn, check direct!

5 dingen die aangeven dat vrouwen onvruchtbaar zijn, check direct!


Over het algemeen maken pasgetrouwde stellen zich na meer dan een jaar huwelijk zorgen over vruchtbaarheidsproblemen en krijgen ze nooit een baby. In feite kunnen tekenen van vruchtbaarheidsproblemen al vóór het huwelijk worden vastgesteld. En hoe eerder deze vruchtbaarheidsstoornis wordt vastgesteld, hoe eerder dit probleem kan worden aangepakt.

Voor vrouwen zijn hier enkele tekenen van vruchtbaarheidsproblemen. Kom op, kijk goed!

1. De menstruatie is lang en pijnlijk
Sommige vrouwen ervaren een soepele menstruatie zonder noemenswaardige pijn, terwijl anderen een zware menstruatie ervaren met pijnlijke krampen.

Volgens de Medical News Today-pagina kunnen vrouwen die pijnlijke menstruatie en een lange periode ervaren, tekenen van endometriose vertonen, een aandoening waarbij weefsel dat normaal in de baarmoeder wordt aangetroffen, elders in het lichaam groeit.

Endometriose is een risicofactor voor onvruchtbaarheid met symptomen van chronische bekkenpijn, pijn tijdens seks, rugpijn, vermoeidheid, misselijkheid en onregelmatige menstruatie.

2. Menstruatiebloed dat erg donker of bleek is
Rapporterend vanaf de pagina Medisch nieuws Tegenwoordig is menstruatiebloed aan het begin van de menstruatie meestal helderrood en kan het de daaropvolgende dagen donkerder worden.

Omgekeerd kan bloed dat in de beginperiode erg donker en oud is, een teken zijn van endometriose. Evenzo kan menstruatiebloed dat bleker is dan normaal, ook een teken zijn van reproductieve problemen die niet kunnen worden genegeerd.

3. Ervaar geen menstruatie
Een andere belangrijke indicator voor onvruchtbaarheid is amenorroe, die helemaal geen menstruatie ervaart. Rapporterend vanaf de Glamour-pagina, wordt amenorroe gediagnosticeerd wanneer een vrouw drie maanden of langer niet menstrueert.

Dit kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals stress, een laag lichaamsgewicht, overmatige lichaamsbeweging, het gebruik van bepaalde medicijnen, littekens in de baarmoeder en het ontbreken van bepaalde voortplantingsorganen.

4. Het ervaren van hormoonfluctuaties
Volgens de Healthline-pagina kunnen hormonale schommelingen bij vrouwen wijzen op mogelijke vruchtbaarheidsproblemen. Enkele van de symptomen die kunnen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen zijn huidproblemen, verminderde zin in seks, haargroei in het gezicht, dunner wordend haar, gewichtstoename en koude handen en voeten.

5. Zwaarlijvigheid
Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Reproductive Biology and Endocrinology ontdekte dat obesitas een negatieve invloed kan hebben op de reproductieve gezondheid. Waar vrouwen met obesitas een kleinere kans hebben om zwanger te worden en een hoger risico op problemen hebben tijdens de zwangerschap in vergelijking met degenen die geen gewichtsproblemen hebben.

Dat zijn enkele tekenen van vruchtbaarheidsstoornissen bij vrouwen. Bovenstaande symptomen kunnen niet als enige richtlijn worden gebruikt, alleen is er niets aan de hand als je zelf controleert of je bovenstaande symptomen ervaart?

0 Response to "5 dingen die aangeven dat vrouwen onvruchtbaar zijn, check direct!"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel