5 eenvoudige manieren om keelpijn te verlichten

5 eenvoudige manieren om keelpijn te verlichten

5 eenvoudige manieren om keelpijn te verlichten

Bijna iedereen heeft last van keelpijn. Deze ziekte kan voorkomen bij kinderen en volwassenen. Als u een zere keel heeft, voelt u warmte en ongemak in de keel waardoor u moeilijk kunt slikken. Zelfs als het doorgaat, kun je ook hoesten ervaren.

Keelpijn zelf wordt veroorzaakt door een ontstekingsproces in onze keel. De ontsteking treedt meestal op als gevolg van een infectie door een virus, bacterie of schimmel. Naast infectie kan deze aandoening ook worden veroorzaakt door allergieën of irritatie door bepaalde stoffen zoals stof en rook.

Om een ​​zere keel te overwinnen, zullen we zeker drugs gebruiken. Afgezien daarvan blijken er echter, weet u, ook andere dingen die we thuis kunnen doen om de symptomen van een zere keel te helpen overwinnen. Hieronder volgen eenvoudige manieren om keelpijn te verlichten.

1. Gorgelen met zout water
Je kunt een halve theelepel zout mengen met warm water. Nadat het zout is opgelost, kun je je mond een tijdje spoelen met het zoute water. Houd een paar ogenblikken zout water in je keel voordat je het verwijdert. Zout water vermindert slijm en slijm in de keel. Hierdoor worden de symptomen van hoesten verminderd.

2. Eet voedzaam voedsel
Zonder voedzaam voedsel kan ons lichaam de bacteriën of virussen die onze keel infecteren niet bestrijden. Ook al is het moeilijk te slikken, je moet toch eten. Probeer een tijdje zacht voedsel te eten. Vermijd voedingsmiddelen die de keel kunnen irriteren, zoals gefrituurd voedsel of gekruid voedsel.

3. Drink voldoende water
Water kan het verdunningsproces van slijm helpen. Ook moet je lichaam tijdens een zere keel goed gehydrateerd blijven om het ontstekingsproces te helpen genezen. Je kunt ook proberen om warm water te drinken om keelpijn te verlichten. Bovendien helpen drankjes zoals sap ook om vitamines en voedingsstoffen te leveren die goed zijn voor je lichaam. Vermijd eerste drankjes zoals koffie, frisdrank en thee.


4. Stop met roken en vermijd sigarettenrook
Als u rookt en vaak hoest, moet u onmiddellijk stoppen met roken omdat sigaretten irritatie in uw keel veroorzaken. Het inademen van sigarettenrook zelf is net zo gevaarlijk als roken. Afgezien van hoesten, kan sigarettenrook zelf verschillende aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken, vooral bij kinderen.

5. Zorg voor mondhygiëne
Het is belangrijk dat u altijd mond- en handhygiëne handhaaft als u keelpijn heeft. Infectie in de keel zelf kan worden geholpen door ijverig tanden te poetsen. Je eigen tanden poetsen, naast het helpen verminderen van onaangename geuren in de mond, kan het een rol spelen bij het bestrijden van infecties in onze keel.

Dat waren simpele manieren die je thuis kunt doen als je keelpijn hebt. Als de symptomen van een zere keel niet verbeteren of zelfs erger worden, wordt u sterk aangeraden om onmiddellijk een arts te raadplegen.

0 Response to "5 eenvoudige manieren om keelpijn te verlichten"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel