Herken 7 oorzaken van pijn in de linker maag

Herken 7 oorzaken van pijn in de linker maag

Herken 7 oorzaken van pijn in de linker maag

Buikpijn is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen naar de dokter gaan. Hoewel het triviaal klinkt, kan dit op verschillende gezondheidsproblemen duiden. Variërend van mild tot medische zorg.

Een type is pijn in de linkerbuik. Er zijn verschillende belangrijke inwendige organen, zoals de dikke darm en de eierstokken. Bovendien bevinden zich aan de linkerkant van de maag ook de maag en de nieren. Bij opkomende pijn zijn deze organen hoogstwaarschijnlijk betrokken.

Kunt u raden welke ziekten het veroorzaken? In de waarschuwingen van verschillende bronnen, na een volledige beoordeling van 7 oorzaken van pijn in de linkerbuik, die u hieronder kunt weten. Laten we meteen kijken!

1. Diverticulitis
De meest voorkomende eerste oorzaak is diverticulitis. Ooit van gehoord? De American Gastroenterological Society definieert diverticulitis als een ontsteking van de zakjes (divertikels) in de wand van de dikke darm. Deze ziekte komt vaker voor bij mensen ouder dan 40 jaar omdat hun darmen beginnen te verzwakken.

Diverticulitis treedt op omdat onverteerd voedsel vastzit in de divertikels. Door de blokkade zwelt de darmwand op. De bijbehorende symptomen zijn misselijkheid, geen eetlust en koorts. De pijn voelt meestal aan tijdens en na het eten.

2. Gastritis
Gastritis is een term die vaak wordt gebruikt om ontstekingsaandoeningen in de bekleding van de maagwand te beschrijven. De oorzaken variëren, variërend van bacteriële infecties, het gebruik van pijnstillers of zelfs het drinken van te veel alcoholische dranken.

Rapporterend vanuit de Mayo Clinic omvatten de symptomen misselijkheid, braken, volle maag en pijn totdat het in de maag brandt. Gastritispatiënten wordt geadviseerd om medische behandeling te ondergaan wanneer de symptomen langer dan een week worden gevoeld.

3. Coeliakie
Coeliakie is een chronische aandoening van de spijsverteringsorganen die optreedt omdat een persoon geen gluten kan verteren. Dit is eigenlijk geclassificeerd als een auto-immuunziekte.

Bij het eten van voedingsmiddelen die gluten bevatten, reageert het immuunsysteem door de voering in de dunne darm te beschadigen, zodat het lichaam moeite heeft met het opnemen van voedingsstoffen.

Dat is de reden waarom de bijbehorende symptomen zijn: meer maagzuur, een opgeblazen gevoel, diarree, gewichtsverlies en het lichaam voelt zich moe. De patiënt voelt ook pijn in het midden van het midden, waar de dunne darm zich bevindt.

4. Darmobstructie
Darmobstructie is een totale of gedeeltelijke blokkade die optreedt in de dunne en dikke darm. De oorzaak kan weefselhechting zijn als gevolg van een operatie, darmontsteking, hernia, kanker en tumoren.

Meestal zijn de symptomen van darmobstructie constipatie, braken, scheten, scheten, maagkrampen die komen en gaan. Als deze aandoening niet onmiddellijk wordt behandeld, kan deze ernstige problemen veroorzaken.

5. Gordelroos of gordelroos
Het blijkt dat de buikpijn aan de linkerkant niet alleen wordt veroorzaakt door spijsverteringsorganen. Gordelroos of gordelroos is een huidziekte veroorzaakt door een virus dat waterpokken veroorzaakt.

Uitslag verschijnt vaak op de buik en veroorzaakt pijn bij aanraking. Soms verschijnt zelfs pijn zonder uitslag. Rapporterend vanuit de Gezondheidslijn omvatten de symptomen brandend, gevoelig, jeukend en huiduitslag die gewond raakt.

6. Gas in de spijsverteringsorganen
Gas in de spijsverteringsorganen komt meestal uit de lucht die in de mond komt en is een natuurlijk proces bij het verteren van voedsel. De hoeveelheid gas in de maag is meestal geen serieus probleem.

De pijn treedt slechts tijdelijk op totdat de lucht uit het rectum of de dunne darm komt. Maar deze aandoening kan er inderdaad voor zorgen dat het lichaam zich ongemakkelijk voelt.

Mayo Clinic noemde andere oorzaken van ophoping van gas in de maag sigarettenrook, te veel eten, kauwgom en bacteriën.

Deze aandoening kan een ernstig probleem zijn als er andere symptomen volgen. Hieronder vallen gewichtsverlies, obstipatie, diarree en verbranding van de borst.

7. Bekkenontsteking
Bekkenontsteking of bekkenontsteking is een aandoening waarbij sprake is van infectie en ontsteking van de vrouwelijke organen. Waaronder de baarmoeder, eileiders, eierstokken en baarmoederhals. Een studie van de Centers for Disease Control and Prevention zei dat bekkenontsteking meestal ontstaat als gevolg van seksueel overdraagbare aandoeningen die niet goed worden behandeld.

Symptomen zijn onder meer pijn tijdens het plassen, koorts, bloeding, abnormale afscheiding uit de vagina en pijn, vooral in de linker- en rechterbuik. Als u dit ervaart, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Dat is een volledig overzicht van de 7 oorzaken van pijn in de linkerbuik die u nu kunt controleren. De genoemde voorwaarden komen eigenlijk niet vaak voor, maar je moet er altijd op anticiperen. Zo weet u wanneer u naar een arts moet en wanneer pijn alleen kan worden behandeld.

0 Response to "Herken 7 oorzaken van pijn in de linker maag"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel