Maak er geen gewoonte van om deze 5 soorten voedsel aan peuters te geven

Maak er geen gewoonte van om deze 5 soorten voedsel aan peuters te geven


Maak er geen gewoonte van om deze 5 soorten voedsel aan peuters te geven

Voedsel is een voedingsbron die nodig is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Maar niet al het voedsel kan aan kinderen worden gegeven, vooral als het peuters zijn. Sommige voedingsmiddelen worden als normaal beschouwd, maar zijn erg gevaarlijk voor hun hersenen. Wil je weten wat voor eten het is? Laten we hieronder kijken:

1. Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte
Kinderen zijn dol op voedingsmiddelen die zoet smaken en meestal door ouders worden gegeven. Hoewel zoete voedingsmiddelen zoals ijs, gebak en snoep erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de hersenen. Suiker kan een slechte invloed hebben op de hippocampus en de hersenstructuur op lange termijn. Naast het maken van kinderen zullen ze lui zijn om te eten.

2. Cafeïnehoudend voedsel en dranken
Cafeïnestoffen gevonden in koffie, chocolade en thee. Cafeïne heeft een nadelig effect op de hersenontwikkeling en beïnvloedt het centrale zenuwstelsel.
De hersenen van een baby zijn gevoeliger dan die van een volwassene. Een beetje blootstelling aan cafeïne kan hyperactiviteit, overmatige angst, nervositeit, maagklachten en slaapproblemen veroorzaken.

3. Voedsel en dranken die kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevatten
Kinderen vinden het heerlijk om kleurrijk voedsel te eten, zoals gelei en snoep. Helaas is dit voedsel gevaarlijk voor de hersenen en moet het worden vermeden. Verschillende gekleurde voedingsmiddelen die worden verkocht, bevatten kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Beide ingrediënten veroorzaken overmatige angst, hyperactiviteit en hoofdpijn.

4. Voedingsmiddelen rijk aan transvet
Voedingsmiddelen die transvetten bevatten, zijn erg slecht voor de gezondheid en kunnen het geheugen aantasten. Bovendien kunnen vetrijke trans-voedingsmiddelen hersenontsteking, depressie, een verhoogd cholesterol en het risico op hartaandoeningen veroorzaken. Voedingsmiddelen met veel transvet zijn te vinden in gefrituurd voedsel, chips en fastfood.

5. Verpakt of verwerkt voedsel
Verpakt en verwerkt voedsel zoals snacks, chips, instantnoedels bevatten hoog mononatriumglutamaat (MSG), dus ze moeten door peuters worden vermeden. Mononatriumglutamaat wordt gebruikt om smaak toe te voegen, maar de effecten zijn zeer slecht, dat wil zeggen dat het stemmings- en gedragsveranderingen, hoofdpijn en hyperactiviteit kan veroorzaken.

Kinderen zien die graag eten is erg leuk, ja mam. Maar niet alle voedingsmiddelen kunnen door peuters worden geconsumeerd omdat het schadelijk is voor de gezondheid van de hersenen. Geef niet te vaak de vijf bovengenoemde soorten voedsel. Geef prioriteit aan het aanbieden van basisvoedsel bestaande uit vier gezonde vijf perfecte, ja mama, om een ​​gezonde generatie te creëren.

0 Response to "Maak er geen gewoonte van om deze 5 soorten voedsel aan peuters te geven"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel