5 interessante feiten over Rafael Nadal, kampioen van de 2020 French Open Grand Slam Tennis

 5 interessante feiten over Rafael Nadal, kampioen van de 2020 French Open Grand Slam Tennis
De Spaanse tennisser Rafael Nadal won het Grand Slam-toernooi van French Open in 2020 door de nummer één van de wereld uit Servië, Novak Djokovic, te verslaan in Parijs op zondag 11 oktober 2020. Hij verscheen dominant in de finale en won meteen drie sets met 6-0, 6-2 , 7-5.

Hier zijn enkele interessante feiten over Nadal en zijn succes:

• De echte Clay King

Nadal bewees opnieuw dat hij een "King of Clay Field" tennisser was. Zijn dominantie in de finale van Roland Garros 2020 is daar het bewijs van. Het wordt ook steeds moeilijker om de titelcollectie van de Franse Open in te halen en heeft 13 trofeeën verzameld.

• Gelijk aan Federer's Record

De tennisser uit Mallorca, Spanje, heeft nu 20 grand slam-titels gepakt. Hij kwam overeen met het record van Roger Federer. Novak Djokovic is zelf drie titels verwijderd van de twee.

• Nadal Trophy-collectie en totale prijzen

Nadal, 34 jaar oud, heeft nu een record van 999-201. De totale titel die hij verzamelde is 86 of vierde in het Open-tijdperk. Hij heeft een totale prijzenpot van $ 122.905 (Rp 1.8 biljoen) verzameld, nog steeds onder Djokovic en Federer.

• Nadal vs Djokovic record

Nadal's verpletterende overwinning op Djokovic in de finale werd een kleur in hun lange geschiedenis van ontmoetingen. De twee hebben elkaar 56 keer ontmoet op de ATP Tour. Djokovic staat nog steeds voor 29-27. Nadal stond echter met 18-7 voor op gravel.

• Laatste runs boven verwachting

De finale van de French Open 2020 vond onverwacht plaats. Aanvankelijk werd van Djokovic verwacht dat hij de dominantie van het nadal zou kunnen omverwerpen. "We verwachtten een geweldige finale en die zat er niet in. Ik was meer verrast, ik dacht niet dat Rafa het zo goed zou doen", zei Mats Wilander, een voormalig 7-voudig Grand Slam-kampioen.

0 Response to "5 interessante feiten over Rafael Nadal, kampioen van de 2020 French Open Grand Slam Tennis"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel